• Sindhupalchok (Nepal) werd enorm zwaar getroffen door de aardbevingen van 2015. Meer dan 3.000 klaslokalen moeten heropgebouwd worden. En dat gaan we doen.

  Met uw hulp bouwen we 34 nieuwe scholen in Nepal en maken we in totaal 5.985 kinderen gelukkig.

  Helpen is eenvoudig.


  Regio 
  Land 
 • 10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning

   

  Een correcte woning is de eerste noodzakelijke stap naar integratie. 

  U bent eigenaar? Uw woning is nog beschikbaar? Word solidaire huiseigenaar!

   

   

   

   

   

 • Vluchtelingen, opvangcrisis, solidariteit

  Terugblik op 2015

  Het aantal asielaanvragen is dit jaar zowat verdubbeld. Eind november stond de teller op 31.725, tegenover 17.213 asielaanvragen in 2014

  Vooral de oorlog in Syrië heeft voor een grote toestroom van vluchtelingen richting Europa gezorgd.

  ***OM MEER TE WETEN, KLIK HIER***

 • Een lange, barre en gevaarlijke tocht door de Balkan.

   

  Solidair met de vluchtelingen. Hier in België, Europa en daarbuiten.

   

   

   

   

Nieuws

In de nacht van 24 augustus zijn de provincies Rieti, Ascoli Piceno, Perugia en Fermo getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. De eerste reddingswerkers zijn ter plaatse en beginnen de ernst van de situatie in te schatten. De aardbeving heeft al bijna 250 levens geëist en honderden gezinnen zijn dakloos geraakt.

Caritas International presenteert, in samenwerking met CIRE, een nieuw Vluchtschrift dat een leidraad moet vormen voor mensen die Iraakse asielzoekers uit Bagdad begeleiden en verdedigen.

Paus Franciscus vraagt onze overheden om dringend werk te maken van een politieke oplossing voor de oorlog in Syrië. Hij doet dit in het kader van de campagne “Syrië: vrede is mogelijk”, die vandaag door het wereldwijde Caritas-netwerk gelanceerd wordt.

Blog

Manuela Brülisauer legt het u kort uit.

In de kijker

Housing4refugees NL

10.000 vluchtelingen zoeken een huurwoning. Een eigen woonplaats is de eerste stap naar een betere toekomst. Ben je huiseigenaar? Ken je eigenaars? Wil je graag helpen? Geef ons een seintje!

Facebook